dimarts, 6 de gener de 2015

96 HORES

Sens dubte el millor regal, que m'he fet aquestes vacances de Nadal, ha estat la lectura de "96 hores" d'Àngels Moreno. 

Un crim perfecte planificat amb tota mena de detalls, i sense deixar cap indici delator en l'aire, es converteix en l'eix central al voltant del qual gira la trama d'aquesta novel·la d'intriga psicològica, que ha estat guanyadora del XX Premi de Narrativa Ciutat de València.

Felicitat LLorca veu acomplit el seu desig de convertir-se en narradora amb la planificació d'aquest crim que regala al seu amic Ernest Lacreu perquè li servisca d'argument per a la seua propera novel·la després d'assabentar-se'n de la seua manifesta crisi creativa. Tot un seguit de coincidències entre ficció i realitat pertorben la calma de Feli, que no s'explica la coincidència entre la lectura de la novel·la que el seu amic li envia per gmail i els esdeveniments que s'estan desencadenant al seu entorn.

Uns fets intrigants que ens demostren que el control de les nostres pròpies accions sovint escapa de les nostres mans. De vegades no som més que simples titelles que actuem sota forces incontrolables totalment desconegudes. Una història que des de la primera pàgina desperta l'interés del lector, que sense adonar-se'n es converteix en un detectiu més rere les pistes que l'autora deixa al descobert i que el porta, més que no a averiguar qui és el possible assassí, a intentar entendre el motius que sols es desvetllen al desenllaç, sense deixar de sorprendre'l.
***

Deixe ací un comentaris per a mi molt importats, entre els qual es troba el de l'autora del llibre, que no voldria que restaren perduts entre les pàgines de facebook.


  • Saforíssims Societat Literària Acabe de llegir-ho, Maria Josep. He estat connectada tot el dia a FB però no m'he pogut abocar a les seues pàgines. Li done les gràcies a Joana Navarro per la interpretació que ha fet de la meua història. Sembla que li l'he contada a cau d'orella. M'ha agradat molt. I els seus afalacs m'han omplit de plaer. Gràcies, Joana. I també a tu, Maria Josep per promocionar-ho.

Maria Josep Escrivà Gràcies a la senyora autora per haver-lo escrit! Jo no l'he llegit encara, però Joana Navarro me n'ha obert l'apetit.


Joana Navarro Franco No m'imaginava que l'autora llegira aquestes ratlles! Me n'alegre que haja estat possible. Un plaer haver llegit el llibre i mil gràcies Àngels per l'amabilitat de les teues paraules envers la meua interpretació i a tu M Josep per compartir-la!