dissabte, 18 de juliol del 2020

DESPUÉS DEL AMOR

Acabe hui la lectura del llibre. Són moltes les cites que volia compartir però el llibre m'ha atrapat tant que he preferit acabar-lo i deixar la transcripció de tot el que havia destacat per al final. Ara en són tantes que pense que és millor resumir-les en una. I res millor que emprar les paraules de l'autora.

"La figura de Carmen Trilla me fascinó desde el primer momento por su valentía y su lucha personal en una sociedad en la que las mujeres no estava autorizadas a amar. Ni a pensar. Ni a construir.
En Carmen siempre pesó el deseo de despojarse de las cadenas de su tiempo, de construir en sus manos un futuro por incierto que fuera, de revolverse contra su condición de mujer sin derecho a amar y a desarmar a un bomber: Federico Escofet Alzina".

També a mi m'ha impressionat molt el personatge de Carme des de un primer moment i més ara al descobrir en les anotacions de l'autora, que figuren al final del llibre, que es tracta d'una història real que mateixes filles de la protagonista li han narrat a l'autora. 

Compta a més amb una molt bona documentació històrica i amb les aportacions del mateix biògraf d'Escofet.


2 comentaris:

  1. Sembla una dona molt forta, en un temps en que no se'ns permetia fer res de res...
    Petonets, Joana.

    ResponElimina
  2. Encara ara hem de ser fortes i lluitar pels nostres drets M roser.
    Besets

    ResponElimina